Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Hilton napisał:
Bdrozd napisał:
Witam

tak czytam i czytam , pisza wszędzie że NAV odbiera zasiłki kiedy tylko może. I mam pytanie w związku z tym, że można stracić zasiłek jeśli się odmówi podjęcia pracy.

No dobrze ale jak mi zaproponują pracę w Bergen a mieszkam w Lier

To niby jak mam dojeżdzać do pracy w Bergen? jak mam się jej podjąć?
Przeciez przeprowadzka do Bergen, ba samo znalezienie mieszkania może graniczyć z códem.

Jak to jest?

Bogdan, nie będziesz musiał odmawiać, bo Nav nie składa żadnych ofert pracy. Prace trzeba sobie znaleźć samodzielnie.
Wypełniając aplikacje o zasiłek musisz zaznaczyć, ze zgadzasz sie na podjęcie pracy w całej Norwegii. ]Nav płaci za przeprowadzkę.

o to ciekawe i może nawet zmienić myślenie. Jeśli NAV płaci za przeprowadzke to spoko, to już nie musze isc do lekarza po tabletki na sen i od stresu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Bdrozd napisał:
no jak k00rwa chciałem się uczyć jak człowiek języka to szef się nie zgodził. Głoopi Polak po szkodzie, teraz już wiem , że jakbym mu napisał pismo z prośbą o umożliwienie/dopasowanie grafiku do moich zajęć, to nie mógłby odpisać odmownie.
A tak chooooooojjjj już mam dość tej zyebanej norwegii i jak widze po internecie i w rozmowach z e wspolpracownikami to tez maja dosc i widzę coraz wiecej ludzi wraca

------
Z takim polskim to spadaj jeszcze dziś. Nie zasmiecaj środowiska.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Krystian85 napisał:
Bdrozd napisał:
no właśnie.
no dobra....

Dobrze, że nie umiem pięknie mówić po norwesku, to zawsze mogę im powiedzieć po angielsku, że nie mówię po Norwesku a tam wymagają norweski heheheheheh

------
Nie Twój interes co wymagaja- masz pracować więc bez bezsensownej dyskusji. Po angielsku w Norwegii mówią nawet embriony - hehehe...

Nie gadaj głupot, jest bardzo wiele miejsc które spotykam co dziennie w których nie uzywa sie jezyka norweskiego a nawet jak ktos umie to specjalnie CI powie ze TU JEST NORWEGIA I MOWI SIE PO NORWESKU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
sie zajebalem, miało być że nie używa sie jezyka angielskiego.
P.S co za zjebana stronka reklamowa, nie mozna edytowac posta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Bogdan Drozd
(Bdrozd)
Początkujący
Krystian85 napisał:
Bdrozd napisał:
no jak k00rwa chciałem się uczyć jak człowiek języka to szef się nie zgodził. Głoopi Polak po szkodzie, teraz już wiem , że jakbym mu napisał pismo z prośbą o umożliwienie/dopasowanie grafiku do moich zajęć, to nie mógłby odpisać odmownie.
A tak chooooooojjjj już mam dość tej zyebanej norwegii i jak widze po internecie i w rozmowach z e wspolpracownikami to tez maja dosc i widzę coraz wiecej ludzi wraca

------
Z takim polskim to spadaj jeszcze dziś. Nie zasmiecaj środowiska.

znowu cos bredzisz. chyba chcesz mnie zdenerwowac Albo Ci sie nudzi i zamiast merytorycznie dyskutowac, sprowadzasz się do zaczepek, bo Twój wpis traktuję jako zaczepkę. A tak po za tym, to czy mam Cie uświadamiać, że nie osądza się człowieka po stylu jego pisania? albo, że używanie wulgaryzmów to nie oznacza, że zaśmiecam środowisko?

Człowieku, jebnij sie w łeb!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok